Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

Livräddare och simlärare. Det finns många olika möjligheter

Att vara simlärare eller livräddare är ett yrke. En del har det som heltidsjobb och andra utövar yrket på kvällar, helger och somrar. Det är du själv som bestämmer hur du använder din utbildning som du gör hos oss, men du kan vara säker på att du får en väl kvalificerad och dokumenterad utbildning. Svenska Livräddningssällskapets olika utbildningar bedrivs i enlighet med upprättad utbildningsplan som utformas efter senaste, väl utprovade, pedagogiska och tekniska kunskaper.

Möjligheter att arbeta utomlands

Som utbildad livräddare finns det ytterligare möjligheter att utöva sitt yrke. Livräddarutbildningen är godkänd världen över, vilket betyder att du kan åka till t ex Tyskland, Australien eller England för att vakta stränderna. Det finns också en utbredd tävlingsverksamhet, både nationell och internationell. Läs mer om detta under Tävla som Livräddare

Livräddare i 50 år

Svenska Livräddningssällskapet startade sin livräddarverksamhet för över 50 år sedan. Sedan 1960 bedriver vi organiserad utbildning av livräddare vid livräddarskolan i Tylösand – Sveriges enda livräddarskola. Att vara livräddare handlar inte enbart om att ingripa i dramatiska drunkningstillbud, utan lika mycket om att ta hand om sina medmänniskor. Det är många bistick, skrubbsår och borttappade barn under sommarmånaderna.

Ta första steget

Livräddarna är ett sammansvetsat gäng, och de blir fler och fler varje år, engagerade livräddare lämnar skolan efter färdig utbildning och ser till att vi som är på stränderna kan känna oss trygga. Är du intresserad av att bli livräddare är första steget att gå en utbildning, läs mer om det under utbildningar.

Är du redan livräddare och vill arbeta på stranden en sommar kontaktar du Sport- och Ungdomsrådet.

Simlärare

Våra simlärare är en väldigt viktig del i vårt arbete med att förmedla vattenkunskap. Att kunna simma är för många förknippat med livskvalité, men att kunna känna frihet och glädje i och i närheten av vatten kräver mer än att kunna simma, det kräver att du kan din vattenkunskap.

SLS simlärare är kända för att inte bara lära barn och vuxna att simma, utan också lära dem vattenkunskap!

Offertutbildningar

Är ni flera på samma arbetsplats som vill gå en utbildning? Då går det bra att beställa offerter på våra utbildningar där utbildare kommer ut till er och genomför utbildningen på plats. Kontakta områdesansvarig simkunnighet annica.karlsson@sls.a.se för utbildningar inom babysim och simlärare eller områdesansvarig livräddning och säkerhet mikael.olausson@sls.a.se för utbildningar inom HLR, Första hjälpen, poollivräddare och ett säkert bad.

 

Hälsodeklaration

Här hittar du Svenska Livräddningssällskapets hälsodeklaration

Praktikintyg simlärare

Här hittar du praktikintyg

Intyg Silverboj Simlärare

Här hittar du intyg för silverboj

Intyg Delfinen guld

Här hittar du intyget för delfinen guld Babysim

Här hittar du intyget för delfinen guld Poollivräddare

Intyg Guldbojen

Här hittar du intyget för Guldbojen

Medlemskap

Bli medlem här